Кондиціонер чи маска для волосcя: яка різниця, що обрати і як правильно використовувати?

Досі поширеною є думка про те, що кондиціонер та маска для волосся є, по суті, абсолютно однаковими продуктами, відрізняючись лише концентрацію активних речовин. Такая плутанина призводить до того, що кондиціонер для волосся часто використовують у форматі маски, залишаючи його на волоссі на 15-20 хвилин, або навпаки, маска слугує кондиціонером під час кожного миття волосся.

Насправді це різні продукти, які мають різне призначення, а відтак і мають використовуватися по-різному.

Кондиціонер для волосся: що треба знати

Кондиціонер для волосся – це засіб догляду, головне завдання якого це захист волосся від агресивної дії зовнішніх чинників. Формули кондиціонеров дозволяють засобу ефективно закривати кутикулу волосся, робити його більш гладким і стійким до подразників за рахунок утворення на поверхні тонесенької захисної плівки.

Кондиціонер має використовуватися кожного миття голови, щоб волосся якомога менше травмувалося під впливом сонячних променів, вітру, високих чи низьких температур, розчісуваняі та інших механічних ушкоджень.

Як правильно застосовувати кондиціонер для волосся?

Після миття голови наносимо кондиціонер на всю довжину від коренів до кінчиків, ретельно, але дуже акуратно розплутуючи пасма. Бажано робити це руками. Через 2-3 хвилини кондиціонер можна змивати. Волосся захищене.

Маски для волосся

Маска для волосся виконує інші завдання. В залежності від її призначення вона може насичувати волосся корисними речовинами (наприклад, маски з кератином чи протеїнами), підживлювати його (маски з оліями), зволожувати, розгладжувати тощо.

Це інші формули, інший формат взаємодії з волоссям. Тому її для кращого результату треба наносити не частіше 1 разу на тиждень і обов’язково закривати кондиціонером.

Алгоритм дій такий. Маску наносимо на промите вологе і трохи віджате від води волосся на всю довжину, трохи відступивши від коренів. Ретельно розподіляємо і зверху надіваємо одноразову шапочку. В ідеалі волосся під маскою треба прогріти феном, якщо немає змоги, то хоча б укутати зверху рушником. В середньому виробники масок рекомендують лишати засіб на волоссі протягом 10-15-20 хвилин, краще дотримуватися цих рекомендацій.

Після того, як ми змили маску, обов’язково наносимо кондиціонер і лишаємо його на волоссі ще на 2-3 хвилини. Маска за рахунок більш активної взаємодії з волоссям може зробити його вразливим, якщо не закрити лусочки.

Тримати засоби на волоссі більше чи менше вказаного виробником часу не варто. Кондиціонер не захистить волосся ще краще, якщо замість 3-х хвилин ви витримаєте півгодини, а маска, яку ви наноситиме лише на 5 хвилин замість 15 лише відкриє лусочки, але не встигне зробити свою основну роботу – доставити до волосся потрібні речовини.

Кондиціонери і маски для волосся – не взаємозамінні засоби. Тож враховуйте ці рекомендації задля того, щоб усі досягнення сучасних технологій дійсно були вашими надійними помічниками у догляді за волоссям, а не створювали нових проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ще більше цікавих матеріалів:

  • Найефективніші методи кардіотренування для схуднення

  • Шкіряні куртки: символ стилю та неперевершеності

  • DIY в інтер’єрі: творчі ідеї та рукодільні дотики для затишку у вашому житті

  • Як отримати кучеряве волосся без пошкодження термічним впливом