Як відновити волосся після літа

Спека, гаряче сонце, солона морська чи хлорована вода з басейну – серйозне випробування для нашого волосся. З настанням осені багато хто з нас постає перед непростим вибором – спробувати врятувати зачіску чи все ж вирушити у перукарню для стрижки. Особливо непростим це питання буде, якщо ви намагаєтесь відростити волосся чи принаймні хотіли б зберегти його довжину.

На жаль, в деяких випадках без перукарських ножиць не обійтись. Будь-який професіонал у сфері догляду за волоссям підтвердить: краще позбутися кінчиків чи окремих пасм, які вже неможливо врятувати, щоб дати можливість волоссю швидше відновитися. Та й взагалі, нехтувати профілактичною стрижкою хоча б раз на 2-3 місяці, навіть якщо ви відрощуєте волосся, не варто. Такі заходи дозволяють навіть прискорити рост волосся – посічені кінчики лише продовжуватимуть ламатися і скорочувати загальну довжину, тому їх треба регулярно зрізати.

Отже, як відновити волосся після літа?

Правильне харчування для здорового волосся

Починаємо з фундаменту. Жодний косметичний засіб не допоможе волоссю, яке не отримує потрібні поживні речовини зсередини. Це як намагатися клеїти шпалери на зруйновані стіни – гроші витрачені, а результату так і немає.

Тому уважно переглядаємо свій раціон і додаємо продукти для здорового волосся: яйця, жирну рибу, сезонні овочі і фрукти, нежирне м’ясо, крупи, горіхи, зелень, якісне вершкове масло і рослинні олії (в першу чергу, оливкову).

Іноді організму може не вистачати вітамінів і мікроелементів, що ми отримуємо з їжею, тому варто додавати до раціону добавки для росту волосся. Найважливі елементи, потрібні здоровому волоссю – це магній, кальцій, цинк, селен, кремній, біотин, вітаміни А, В, С, D та Е. Не зайвим буде прийом капсул Омега-3.

Миттєвого результату від зміни режиму харчування очікувати не варто. Але вже через місяць-два можна буде помітити перші позитивні зміни у стані вашого волосся.

Якщо ж ви і так харчуєтесь раціонально, а стан волосся залишає бажати кращого (зуд шкіри голови, сухе, тьмяне, ламке волосся, випадіння волосся), слід звернутися до лікаря, який призначить обстеження з відповідними аналізами.

Як правильно мити волосся

Розібралися з внутрішніми чинниками догляду за волоссям, можна переходити до зовнішніх. І розпочнемо з процедури миття волосся.

Як правильно мити голову – ось прості правила, які збережуть здоров’я вашого волосся.

Шампунь підбирається під тип шкіри голови (суха, чутлива, нормальна, схильна до жирності).

Шампунь наноситься лише на шкіру голову та корені волосся. На довжину його наносити не треба – абсолютно достатньо буде тієї його кількості, яка стече до кінчиків під час змивання.

Волосся під час миття не можна терти – так ви завдаєте йому механічних ушкоджень! В ідеалі шампунь треба розвести водою в окремому посуді і потім мити голову утвореною піною. Або вичавлювати шампунь в долоню, пінити його і потім приступати до миття.

Не треба тримати шампунь на волоссі довше, аніж того потребує ця гігєнічна процедура. Навіть найм’якіший та найделікатніший шампунь – це, в першу чергу, засіб для позбавлення від бруду, шкірного салу та залишків засобів для догляду та стайлінгу. Ніякої користі від тримання шампуню на волоссі не буде, а от пересушене волосся – майже гарантований наслідок таких експериментів.

Маски, бальзами, кондиціонери для волосся

Будь-який шампунь – це лише перший етап миття волосся. Наступний – використання бальзамів, масок і кондиціонерів.

Кондиціонер для волосся – необхідний засіб для кожного миття голови. Він закриває лусочки волосся, захищаючи його таким чином від негативного впливу зовнішних факторів.

Зверніть увагу на такі кондиціонери:

Кондиціонер для відновлення сухого і пошкодженого волосся Inebrya Dry-T

Зволожуючий кондиціонер з гліцерином Matrix Total Results Moisture Me Rich

Поживний кондиціонер для волосся Fanola Nourishing

Маска для волосся – косметичний засіб іншого призначення. Її задача – відновлювати, зволожувати, підживлювати. Дія маски більш яскраво виражена за рахунок більшої концентрації активних речовин в складі. Тому маску бажано використовувати не більше 1-2 разів на тиждень, а потім “закривати” волосся кондиціонером.

Рекомендуємо спробувати такі маски для волосся:

Інтенсивний догляд для пошкодженого волосся Londa Visible Repair

Маска для росту і зміцнення волосся по всій довжині Kerastase Résistance Masque Extentioniste

Зміцнююча маска для втомленого і ламкого волосся L’Oréal Professionnel Serie Expert Inforcer

Як правильно сушити волосся

Після миття голови і змивання з волосся кондиціонеру загортаємо волосся в м’який рушник. Попередньо можна злегка віджати волосся руками, але ні в якому разі не викручувати його і не розтирати рушником!

Довго рушник на голові не тримаємо, достатньо щоб він трохи вбрав воду.

Можна переходити до наступного етапу – нанесення незмивних засобів для волосся.

Незмивний догляд – сироватки, креми, спреї, олія для волосся

Сироватка, спрей, незмивний кондиціонер, крем чи олія для волосся – що обрати?

Все залежить від типу волосся, його стану і задачі, яку ви перед собою ставите.

Так само, як і маски для волосся, незмивні засоби можуть насичувати волосся поживним речовинами (амінокіслоти), зволожувати його (гіалуронова кислота), відновлювати (кератин), лікувати (пантенол).

Краще за все використовувати певний засіб курсами. Наприклад, протягом одного місяця підживлювати його, потім зробити акцент на зволоженні.

Незмивні кондиціонери та спреї для волосся, що ідеально підійдуть для відновлення:

Revlon Professional Uniq One All In One Lotus Flower 10 в 1

Незмивний кондиціонер з аргановою олією Inebrya Argan-Age

Двохфазний незмивний зволожуючий кондиціонер Schwarzkopf Professional BC Bonacure Moisture Kick

Сухе, пошкоджене, фарбоване чи хімічно завите волосся можна обробляти в два етапи: спочатку сироватка, крем чи незмивний кондиціонер, потім, вже на підсушене волосся – ще й трохи олії на кінчики.

Олійки для волосся, які варто спробувати:

Олія для волосся Orofluido Beauty

Відновлююча олійка для блиску та шовковистості волосся Matrix Oil Wonders Indian Amla

Універсальна олія для всіх типів волосся L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Але тут не працює правило “чим більше, ти краще”. По-перше, переобтяжене усілякими засобами волосся може обвисати, особливо якщо воно тонке і не дуже густе, а по-друге, волосся можна “перегодувати”, внаслідок чого воно буде тьмяніти і ставати більш ламким.

Ще трохи корисних правил догляду за волоссям для його відновлення та росту:

  • за можливості уникайте складних зачісок із затягнутими пасмами, затісних резинок чи інших прикрас, що можуть травмувати волосся;
  • з цієї ж причини краще ховати волосся під каптур від час вітряної погоди;
  • ховати волосся слід і від холоду – будь-які різкі перепади температур або перебування в екстремально холодному чи розпеченому повітрі негативно впливає на стан волосся;
  • розчісуйте довге волосся, починаючи з кінчиків, поступово підіймаючись вгору; не смикайте волосся, якщо воно заплуталося, розберіть це місце руками;
  • не розчісуйте мокре волосся відразу після миття;
  • обирайте максимально делікатні фарби для волосся;
  • завжди використовуйте засоби термозахисту для волосся під час використання фену чи праски для волосся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ще більше цікавих матеріалів:

  • Найефективніші методи кардіотренування для схуднення

  • Шкіряні куртки: символ стилю та неперевершеності

  • DIY в інтер’єрі: творчі ідеї та рукодільні дотики для затишку у вашому житті

  • Як отримати кучеряве волосся без пошкодження термічним впливом