Парфумерний етикет: як правильно обирати і носити парфуми

Незважаючи на наші особисті уподобання у світі парфумів, існують неписані правила носіння ароматів, яких краще дотримуватися, щоб завжди “звучати” доречно до обставин.

Отже, на які правила парфумерного етикету слід зважати, перш ніж обирати аромат зі свого парфумерного гардеробу.

Загальні рекомендації

Краще за все при вибору аромату для конкретного випадку спиратися на свій загальний образ.

Якщо формат події дозволяє виглядати екстравагантно, звабливо, сексуально, то і аромат можна підбирати з таким самим характером.

Якщо ж тобі треба справити максимально ділове враження, ти навряд чи станеш надягати мереживо чи речі з глибоким декольте – відтак, і парфюм має бути стриманішим і менш помітним.

Друге правило – є місця, куди парфуми взагалі наносити не бажано. Лікарня або спортзал – просто уяви, як твій улюблений аромат почне змішуватися з характерними для цих місць запахами, утворюючи дивний і не дуже приємний коктейль. Не слід також наносити парфуми і для відвідування місць скупчення людей – наприклад, поруч з тобою в літаку може опинитися людина із алергією на парфуми або іншими проблемами зі здоров’ям.

Ще одне правило парфумерного етикету – не дарувати парфуми, якщо ти не знаєш смаків людини. Прихильник свіжих акватичних ароматів точно не буде в захваті від гурманського аромату, як і навпаки. Якщо хочеш зробити саме парфумерний дарунок, краще придбай подарунковий сертифікат.

Парфуми для роботи

Якщо ти працюєш одна в величезному кабінеті – можеш дозволити собі майже будь-який аромат, окрім хіба що типово вечірніх, важких, насичених.

Інша справа – коли ти більшу частину часу знаходишся серед людей – колег, клієнтів, проводиш зустрічі, спілкуєшся на близькій відстані. В такому випадку краще скористатися туалетною водою або одеколоном із легким, свіжим, ніжно-квітковим, ледь помітним ароматом з нотами зеленого яблоку, чаю, цитрусів, лаванди. І пам’ятай, що твій ароматний улюбленець може стати причиною хронічного головного болю у когось, тож будь обережна із кількістю парфумів.

Спробуй ці парфуми для офісу:

Clinique Happy

Angel Schlesser Femme

Kenzo L’Eau Kenzo Pour Femme

Окрема порада – для парфумів для співбесіди. Неприпустимо, щоб твій аромат звучав голосніше за тебе – це моветон. До того ж ти не знаєш, які уподобання має людина, що сидить навпроти тебе. Кращим парфумерним супровідом для тебе тут може стати ароматизований крем для тіла чи міст для волосся – цього буде достатньо.

Парфуми для побачень

Як свідчить статистика, чоловіки надають перевагу яскравим квітковим і свіжим ароматам. Звісно, у кожної людини свій смак, але встановлювати його краще поступово, не шокуючи обранця своїми занадто гучними і незвичними для нього запахами.

Без перебільшення, невдало підібраний парфум для перших побачень може поставити крапку у стосунках, оскільки ми на цьому етапі буквально “зчитуємо” нову для себе людину – очима, на слух, на дотик, на запах… І неприємні відчуття можуть подати сигнал – “це не моє”.

Прочитай:

ТОП-10 жіночих парфумів, які подобаються чоловікам найбільше

В будь-якому випадку, навіть коли тобі вже відомо, які парфуми йому подобаються, наносити їх слід обережно, у невеликій кількості, створюючи ароматну хмаринку біля своєї шкіри, а не займаючи собою увесь простір навкруги.

Парфуми для вечірок

А ось тут ми можемо дозволити собі все! Єдине зауваження – зважай на формат і місце проведення зустрічі. Чим менше приміщення і більше людей в ньому буде зібрано, тим тихіше має звучати твій улюбленець.

Парфуми для спорту

Загальна рекомендація – утриматися від будь-яких ароматів. В крайньому випадку можна використати легкий одеколон або парфумований тальк.

Парфумований тальк для тіла Yardley English Lavender

Якщо ти вирушаєш по справах прямо з спортзалу, краще прихопи флакончик парфумів із собою, щоб нанести їх після душу.

Парфуми для подорожей

Потяг, автобус, літак – місця, де ми вимушені перебувати у тісному контакті один з одним. Перш ніж наносити парфум, уяви, що хтось поруч з тобою одягне аромат, який ти терпіти не можеш. А як щодо того, що такою людиною для оточуючих можеш стати ти?

Утримайся від яскравих і гучних запахів, краще скористатися ароматизованими засобами для догляду за тілом і волоссям – цього буде достатньо, щоб і почуватися “одягненою” і водночас нікого не дратувати. А в сумку поклади тревел-версію улюбленого аромату, щоб потім насолоджуватися ним без жодних обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ще більше цікавих матеріалів:

  • Найефективніші методи кардіотренування для схуднення

  • Шкіряні куртки: символ стилю та неперевершеності

  • DIY в інтер’єрі: творчі ідеї та рукодільні дотики для затишку у вашому житті

  • Як отримати кучеряве волосся без пошкодження термічним впливом